Kachní stehýnka či prsíčka na červeném víně jsou vždy zcela delikátní záležitostí.
Na křidýlka:
4 kachní stehna nebo prsa
3 velké cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce sladké mleté papriky
200 ml suchého červeného vína
300 ml drůbežího vývaru
2 lžíce sádla či oleje
2 lžíce rajčatového protlaku
sůl, pepř
tymián
bobkový list
Postup:
Kachní maso osolte, opepřete a na rozpáleném sádle nebo oleji opečte dozlatova ze všech stran. Poté dejte stranou.
Na výpeku osmahněte na plátky nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezezlátnou a nezískají sladkou chuť.
Přidejte papriku a krátce orestujte. Vmíchejte rajčatový protlak.
Podlijte červeným vínem, nechte chvíli provařit a poté přidejte vývar. Vraťte voňavou kachnu zpátky do pekáče.
Přidejte tymián a bobkový list, zakryjte a duste v troubě na 160 °C zhruba 1,5–2 hodiny.
Podávejte s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami.
Wow, to je paráda! Kachní prsíčka na červeným víně? To musím rozhodně vyzkoušet, kombinace chutí musí být úžasná.
Tento recept na kachní maso se zdá být opravdu lákavý. Jsem si jistá, že spolu s červeným vínem a správně vyváženým kořením bude výsledek nezapomenutelný.
No to zní jak božskej recept! Kachní stehýnka na víně, to je přesně to, co potřebuju vyzkoušet pro naši rodinku. Zítra jdu do krámu pro suroviny.