O cibuli se říká, že je to zlatá perla kuchyně – dodává pokrmům chuť, a navíc je zdravá.
Potřebujete:
✿ 6 cibulí
✿ 200 g tvrdého sýru
✿ 250 g mletého masa
✿ 1 chilli papričku
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 6 sušených rajčat
✿ ½ lžičky sušeného tymiánu
✿ snítku čerstvého tymiánu
✿ 2 lžíce čerstvé petrželky
✿ 1 vejce
✿ sůl, pepř
1. Z cibule oloupejte slupku a seřízněte horní třetinu. Pomocí ostrého nožíku a lžičky vyberte několik vnitřních vrstev.
Rozložte je řezem nahoru do zapékací nádoby, postříkejte vodou, pokapejte olejem, zakryjte alobalem a pečte při 180 °C 45–50 minut doměkka.
2. Mezitím nakrájejte vydlabané části cibulí nadrobno a opečte je v pánvi na oleji dozlatova. Přidejte mleté maso a opékejte, až se začne rozpadat.
Odstavte, přidejte nakrájenou papričku bez semínek, nakrájená rajčata, nastrouhaný sýr, petrželku, vejce, tymián, sůl, pepř a promíchejte.
3. Směsí naplňte cibule, posypejte lístky čerstvého tymiánu a pokapejte olejem. Pečte při 190 °C ještě asi 25 minut a podávejte.