Ne každý má rád vánočního kubu, proto tu máme žampionovou alternativu.
Suroviny:
3–5 žampionů
120 g balkánského sýra
100 g slaniny
1–2 nakládané kapie
2 vajíčka
olivový olej
sůl, pepř
2 lžíce másla
petrželka na ozdobu
Postup:
Žampiony si nejprve oloupejte a potom omyjte a osušte. V pánvi si rozpalte olej. Přidejte na něj na drobné kostičky nakrájenou slaninu a po dvou minutách přidejte nadrobno nakrájenou papriku. Každý žampion naplňte slaninovo-paprikovou směsí.
Poté přidejte na kostičky nakrájený balkánský sýr a nakonec nasekanou kapii. Troubu si rozpalte na 180 °C. V menší misce si rozšlehejte vajíčka a ochuťte je podle chuti solí a pepřem.
Každý naplněný žampion zalijte rozšlehaným vejcem a na každý přidejte také malý oříšek másla. Pečte zhruba 25 minut. Ozdobte žampiony čerstvou petrželkou.
Náš tip
Na závěr je lehce pokapejte chilli olejem.