Hledáte inspiraci na lehkou letní večeři? Potřebujete k ní jen žampiony, které naplníte tím, co dům dal. A věřte, že výsledek bude stát za to!
Suroviny:
3–5 velkých žampionů
300 g plátkového sýra
3–5 vajíček
3–5 plátků šunky od kosti
čerstvé bylinky
sůl, pepř
olivový olej
Postup:
Troubu předehřejte na 190 °C. Žampiony vydlabejte, oloupejte a pokapejte olivovým olejem, lehce je osolte a opepřete. Každý žampion vystelte plátkem šunky, plátkem sýra a do každého také rozklepněte jedno vajíčko.
Osolte ho a opepřete zvlášť. Nasekejte čerstvou bylinku, například petrželku nebo jarní cibulku a posypejte jí rozklepnuté vejce. Nakonec každý žampion uzavřete plátkem sýra.
Pečte je na plechu nebo v pekáči vystlané pečicím papírem cca 25–30 minut. Žampiony na závěr dozdobte čerstvou bylinkou a podávejte s čerstvým pečivem. Přejeme vám dobrou chuť!