Přesvědčte se, že i doma zvládnete připravit pokrm ve stylu vysoké gastronomie.
Ingredience: 225 g semolinové mouky, 280 g hladké mouky, 80 g žloutků, 4 vejce, 200 g lišek, 50 g šalotky, 30 g másla, 100 g brambor, sůl, pepř, kmín, 600 g telecí kýty, 100 ml oleje, 100 g másla, 200 ml smetany ke šlehání (33 % tuku), 100 ml bílého vína, 80 g šalotky
Postup:
Ragú: Telecí maso nakrájejte na kostičky, osolte, opepřete a zprudka opečte na oleji v pánvi.
Přidejte najemno nasekanou šalotku. Vedle rozpalte druhou pánev a na másle zprudka orestujte lišky. Zalijte 1 dl bílého vína, osolte, opepřete a okmínujte a přidejte k masu. Do pánve dejte smetanu, provařte.
Náplň: Na másle orestujte lišky, najemno nastrouhejte brambory a přidejte k liškám. Na pánvi restujte do sucha.
Ravioly: Smíchejte obě mouky, žloutky a celá vejce a vytvořte rukou těsto, které řádně prohněťte.
Nechte odpočívat v lednici 30 minut. Těsto vyválejte a poté vykrojte čtverečky na ravioly. Plňte houbovou náplní, potřete vodou a spojte v ravioly. V osolené vodě vařte tři minuty a nakonec potřete máslem.