Ideální rychlá a lehká večeře nebo předkrm, stačí je doplnit dobrým pečivem a čerstvým listovým salátem.
Ingredience:
4 žampiony portobello
125 g mozzarelly
60 g cherry rajčat
1 lžička sušené bazalky
1 lžička olivového oleje
sůl, pepř
snítka bazalky
Postup:
Troubu předehřejte na 200 °C. Žampiony portobello zbavte nožiček. Nakrájejte je nadrobno a nasypejte zpátky doprostřed kloboučků.
Rajčata nakrájejte na poloviny nebo čtvrtiny (podle velikosti), mozzarellu na kostičky. Smíchejte spolu s olivovým olejem a sušenou bazalkou. Směsí naplňte houby a zlehka osolte a opepřete.
Houby přemístěte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby. Pečte 8–10 minut, respektive dokud nebudou žampiony měkké a propečené. Po vyndání z trouby na žampiony přidejte nakrájenou čerstvou bazalku a můžete servírovat.