Papriky můžete připravit ke grilovanému sýru nebo zeleninovému či těstovinovému salátu.
Suroviny:
5 velkých paprik
250 g mletého masa
sůl, pepř
olivový olej
hrnek nastrouhaného balkánského sýra
2 stonky řapíkatého celeru
mleté papriky
jarní cibulka
Postup:
Papriky omyjte a seřízněte vršek. Vydlabejte je a zevnitř i zvrchu potřete olivovým nebo jiným rostlinným olejem. Maso lehce osmahněte na pánvi, osolte ho, opepřete a přidejte mletou červenou papriku.
Jakmile maso lehce vychladne, zamíchejte do něj nastrouhaný balkánský sýr (nechte si ještě trochu na závěrečné posypání). Řapíkatý celer nakrájejte na menší kusy. Papriku nejprve naplňte celerem, pak masovou směsí a na závěr posypejte sýrem. Přiklopte ji dříve seříznutým vrškem.
Takto naplňte všechny papriky. Plech vystelte pečicím papírem a dejte papriky zapéct na 180 °C na 25–30 minut. Pečené papriky na závěr posypejte nadrobno nakrájenou jarní cibulkou a ještě trochou balkánského sýra.
Náš tip
Naplnit si můžete i dlouhé červené papriky nebo například lilek či cuketu.