Při přípravě oblíbené lahůdky se obejdete i bez masa.
Ingredience:
4 velké papriky
1 hrnek uvařené rýže
1 konzerva černých fazolí
1 cibule (najemno nakrájená)
2 stroužky česneku (utřené)
1 plechovka drcených rajčat
1 lžička mleté papriky
2 lžičky kmínu
sůl a pepř podle chuti
100 g strouhaného sýra
1 lžíce olivového oleje
čerstvá petržel nebo koriandr
Postup:
Papriky omyjte, seřízněte vršek a odstraňte semínka.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek, dokud nezměknou (asi 5 minut). Přidejte drcená rajčata, mletou papriku, kmín, sůl a pepř. Nechte dusit 5–10 minut, aby se chutě spojily. Přidejte uvařenou rýži a fazole (scezené a propláchnuté). Promíchejte, aby se směs spojila.
Každou papriku naplňte rýžovo-fazolovou směsí. Pokud chcete, navrch můžete přidat trochu strouhaného sýra, aby se při pečení krásně roztavil.
Naplněné papriky položte do zapékací formy. Pokud chcete, můžete do formy přidat trochu vody nebo rajčatového protlaku, aby papriky byly při pečení šťavnaté.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30–35 minut, dokud nejsou papriky měkké.
Wow, to zní úžasně! Miluji papriky a tahle kombinace s rýží a fazolemi je skvělá. Určitě vyzkouším o víkendu.
Tohle vypadá skvěle! Miluju recepty bez masa, takže si to určitě zkusím uvařit. Navíc se to zdá snadné a rychlé, ideální po práci.