Klasické české jídlo, které potěší svou chutí i jednoduchostí.
Ingredience:
● 500 g mletého masa
● 4 papriky
● 1 vejce
● 50 g rýže
● 400 g rajčatového pyré
● 1 cibule
● sůl
● pepř
● cukr
Postup:
Rýži uvařte do poloměkka a smíchejte s mletým masem, vejcem, solí a pepřem. Papriky naplňte směsí a vložte do hrnce. Přidejte rajčatové pyré, nakrájenou cibuli, trochu vody, sůl, pepř a cukr. Vařte pod pokličkou asi 30 minut.
Příprava: 50 min
Cena: 140 Kč
Zní to jako výlet do dětství! Klasika, kterou si musim někdy udělat. Dá se to ještě něčím vylepšit, nebo se držte jen tohohle receptu?
Plněné papriky jsou super, hlavně, když nemám moc času vařit. Vždycky přidám nějakej kouzlo do omáčky, trošku česneku, je to pecka.
Tohle jídlo miluju už od dětství! Plněné papriky s rajskou omáčkou fakt nikdy nezklamou. Když se mi podaří, tak vždycky udělám i nějakej salát k tomu.