Velice známé a velice oblíbené. Slepované ořechy s máslovým krémem nesmí na tácu s cukrovím chybět.
Suroviny – 140 g rostlinného tuku (například Hera) – 100 g moučkového cukru – 200 g hladké mouky – 100 g strouhaných vlašských ořechů – špetka kypřicího prášku do pečiva – polohrubá mouka na obalení těsta – rozpuštěné máslo na vymazání formiček
Na krém – ½ balení vanilkového pudinkového prášku – 200 ml mléka – 2 žloutky – 200 g másla – 40 g krupicového cukru – 40 g moučkového cukru
Postup
1. Ze změklého rostlinného tuku, moučkového cukru, hladké mouky, ořechů a prášku do pečiva vypracujte tužší těsto, které dejte alespoň na 20 minut odpočinout do lednice.
2. Těsto rozdělte na malé kousky, ty obalte v polohrubé mouce, a pak je vtlačte do vymazaných formiček na ořechy. Formičky vyskládejte na plech a dejte péct do trouby rozehřáté na 165 °C do zlatohněda.
3. Připravte si krém. Z pudinkového prášku a mléka uvařte pudink a nechte ho vychladnout. Žloutky utřete s rozměklým máslem a krupicovým a moučkovým cukrem a pak do této hmoty postupně vmíchejte vychladlý pudink.
4. Ořechy po vychladnutí vyklopte z formiček, namažte krémem a slepte. Můžete je ještě dozdobit čokoládovým a ovocným (jahodovým) toppingem. .