Nahlédněte do tajů mexické kuchyně, tortilly jsou klasika!
Ingredience:
500 g mletého masa
4 tortilly
1 plechovka kukuřice
1 červená paprika
1 malá plechovka hrášku
1 cibule a 2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžička mleté papriky
sůl, pepř
100 g strouhaného sýra
Postup:
Na oleji osmahněte cibuli a česnek dosklovata. Přidejte mleté maso, osolte a opepřete. Smažte, dokud maso nezezlátne.
K masu přidejte nakrájenou papriku, kukuřici a hrášek. Smažte další 3–4 minuty.
Přidejte mletou papriku, promíchejte a dochuťte.
Na tortillu naneste masovou směs, posypejte sýrem a zarolujte.
Podávejte se zakysanou smetanou nebo rajčatovou salsou.
Tortilly budou fajn večeře, i když jsem spíš na filmový večery s pizzou.
Nikdy jsem nezkoušela přidat hrášek do tortilly, ale zní to zajímavě. Třeba mě ta kombinace překvapí.
Mexické tortilly miluju, zejména s tou rajčatovou salsou! Tohle bude určitě příležitost vyzkoušet něco nového.
Fotky u toho článku vypadají fakt skvěle, nutí mě to hned si ten recept vyzkoušet.
Hmm, to vypadá jako super snadný recept. Myslím, že si na to zítra nakoupím a zkusím to v praxi.
Tortilly s mletým masem a červenou paprikou zní luxusně! Určitě si je připravím na víkendový oběd.