Nerozmrazené knedlíky vhoďte do osolené vroucí vody a vařte, dokud nevyplavou. Podávejte s opečenou cibulkou, slaninou nebo zelím.
Příprava: 45 min
Náročnost: x x
Cena: 65 Kč
Potřebujete:
5–6 brambor
100 g slaniny
1 cibuli
200 g vařeného uzeného masa
sůl, pepř
2 vejce
50 g krupice
200 g hrubé mouky
1 Brambory uvařte ve slupce den předem. Slaninu nakrájenou na kostičky opečte na suché pánvi, pak přidejte cibuli a uzené maso. Vše opečte, osolte, opepřete a nechte vychladnout.
2 Vystydlé brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte vajíčka, sůl, krupici, promíchejte a přisypte mouku. Vypracujte těsto, vyválejte a vykrajujte z něj čtverečky, do kterých zabalte masovou směs.
3 Knedlíky poprašte moukou, rozložené na tácku je nechte trochu zmrazit a potom po porcích vložte do mikrotenových sáčků, označte datem a uložte do mrazáku.