Naprosto lahůdkově chutnají, když coby náplň zvolíte tuňáka (může být samozřejmě ten z konzervy) nebo některou z pikantních uzenin (chorizo, pravý uherák apod.). Na zapití to pak ovšem chce v ideálním případě kvalitní suché víno.
Ingredience: na 8 kousků
● 1 balení chlazeného listového těsta
● 2 mozzarelly
● hrst lístků bazalky
● hrst sušených rajčat
● sůl
● pepř
● vejce na potření
● semínka na posypání a dozdobení
Postup:
Listové těsto nakrájejte na 8 čtverečků. Sušená rajčata nakrájejte na menší kousky, mozzarellu natrhejte. V misce promíchejte rajčata spolu se sýrem i s lístky bazalky. Přidejte lžíci oleje z rajčat, sůl a pepř.
Na každý kousek těsta dejte hromádku směsi, přehněte a okraje těsta potom pevně přimáčkněte.
Kapsičky dále vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Potřete je rozšlehaným vejcem, posypte semínky a vložte do trouby předehřáté na 190 °C. Pečte kapsičky přibližně 15 minut, nechte je po vyjmutí vychladnout a poté můžete podávat dozdobené lístky bazalky nebo třeba rukoly či polníčku.
Příprava: 40 min
Cena za 1 kousek: 10 Kč