Suroviny:
10 – 12 kusů širších chilli papriček
150 g kozího sýru
2 vejce
250 g strouhanky
olej na smažení
Postup:
Papričky omyjeme a opatrně je nakrojíme z jedné strany. Malou lžičkou vydlabeme vnitřek, odstraníme všechna semínka a důkladně umyjeme vodou.
Očištěné papričky osušíme zevnitř i zvenku a naplníme je kozím sýrem, který si předtím rozmačkáme vidličkou. Pokud chceme, můžeme ho lehce dochutit čerstvými bylinkami, ale není to nutné. Kozí sýr je sám o sobě dost výrazný.
Naplněné papričky obalíme v klasickém trojobalu (mouka – vejce – strouhanka) a zopakujeme to alespoň dvakrát. V hlubší pánvi nebo ve fritéze rozpálíme olej a osmažíme na něm papričky dozlatova. Necháme odsát přebytečný tuk na papírových utěrkách a podáváme ještě teplé.
4 porce
snadné
do 30 min
TIP:
Chilli papričky se smažením promění ve voňavou křupavou chuťovku, kozí sýr tomu dodá na zajímavosti. K namáčení použijte jakýkoli oblíbený dip.