Zbytky uzeného masa můžete krásně využít jako náplň bramborových knedlíků. Po téhle české klasice se jen zapráší. Podávat je můžete i se zelím.
Potřebujete:
✿ 800 g brambor C
✿ 300 g uzeného masa
✿ 200 g hrubé mouky
✿ 80 g dětské krupičky
✿ 1 vejce
✿ sůl
✿ 50 g slaniny
1. Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Vařené uzené maso a slaninu nakrájejte na kostičky. Slaninu opečte na pánvi. Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno.
Přidejte k nim mouku, krupičku a vejce. Osolte a nejprve vařečkou a pak rukama vypracujte nelepivé těsto.
2. Do hrnce dejte vařit osolenou vodu. Těsto na pomoučeném válu rozválejte na plát asi 0,5–1 cm tlustý a rozdělte ho na čtverce o hraně asi 8 cm.
Do středu každého čtverce položte hromádku uzeného masa, cípy těsta spojte a rukama tvořte kulaté knedlíky.
3. Knedlíky hned vložte do vroucí vody, vařečkou je odlepte ode dna a vařte 10–12 minut. Poté je vyndejte, každý propíchněte vidličkou a ihned podávejte posypané opečenou slaninou.