Suroviny:
1 vepřová panenka
plátky sušené šunky
1 mozzarella
hladká mouka
hrst sušených rajčat
bazalka
pepř, sůl
olej
vývar
máslo
Postup:
Panenku rozřízneme na slabší plát, z obou stran osolíme a opepříme. Vnitřní stranu poklademe šunkou, mozzarellou, rajčaty a bazalkou. Zavineme a upevníme provázkem.
Maso opečeme na pánvi s rozpáleným olejem ze všech stran dohněda, poté zabalíme do alobalu a vložíme do trouby rozpálené na 200 °C na cca 8–10 minut. Výpek podlijeme silným vývarem a redukujeme. Přidáme kousek másla, zaprášíme moukou, a máme skvělou šťávu.
Tip!
Jestli máte rádi výraznější chutě, vsaďte na švestky. K vepřové panence se chuť sušených plodů skvěle hodí. Stejně fungují i sušené fíky.