Základním a tradičním symbolem Velikonoc jsou vajíčka. Váš sváteční stůl ozdobí a výborně chutnají třeba vejce plněná.
Potřebujete:
✿ 5 vajec
✿ 50 g lučiny
✿ 1 lžíci majonézy
✿ 1 lžíce plnotučné hořčice
✿ 1 lžičku citronové šťávy
✿ sůl, bílý pepř
✿ špetku mleté sladké papriky
✿ hrst zelené petrželky nebo jiných bylinek
1. Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte je a oloupejte. Pak je podélně překrojte na poloviny a vyndejte žloutky. Žloutky dejte do mísy a utřete je s lučinou, majonézou a hořčicí.
2. Žloutkovou směs dochuťte solí, bílým pepřem a citronovou šťávou a dobře promíchejte (pokud chcete náplň odlehčit, přidejte jeden najemno nasekaný natvrdo uvařený bílek).
Směsí naplňte cukrářský sáček a naplňte jí poloviny vajec do důlků po žloutcích.
3. Plněná vejce vyskládejte na mísu, vršky náplně poprašte troškou mleté sladké papriky, ozdobte zelenou petrželkou nebo jinými bylinkami.
Vynikající recept! Právě jsem hledala nějakou inspiraci na Velikonoční stůl, která by nebyla příliš složitá a tady ji mám. Děkuji!
Tak tohle musi bejt dobrý! Já dělám něco podobnýho, ale bez lučiny. Příště vyzkouším přidat, moc se mi ten nápad líbí.
Tak to je fakt mazec, že jo. Doma určitě zkusim, vypadá to na pecku. A s těma vejci nikdy nic nezkazíš, všichni je máme rádi. Díky za tip!
Tento recept vypadá úžasně! Oblíbené ingredience a jednoduchost přípravy, to je přesně to, co na Velikonoce potřebuji. Musím to určitě vyzkoušet.
Konečne něco jednoduchého a přitom chutného na Velikonoční stůl. Už mě nebaví pořád ty stejný recepty. Dík za nápad, už vím, co budu letos připravovat.
Super tip na Velikonoce, díky! Určitě to vyzkouším, vypadá to fakt super jednoduchý. A teda mám ráda když je recept přehledný a snadno se hledají ingredience.