U nás její obliba ještě není tak velká, ale v Anglii patří mezi zásadní nedělní jídla. Zkuste ji.
Ingredience:
1,5 kg vykostěné jehněčí kýty
100 g másla
100 g anglické slaniny
3 ks vajec
150 g žampionů
3 lžíce hrášku
1 ks menší sterilované červené kapie
1 lžíce hladké mouky
200 ml libovolného vývaru
2 snítky rozmarýnu
Postup:
V odblaněné jehněčí kýtě nařízněte střední otvor pro plnění. Slaninu pokrájenou na kostičky orestujte, přidejte drobně pokrájené žampiony a po osmahnutí zalijte vejci rozšlehanými se solí.
Umíchejte řídkou nádivku, sejměte ji z plotýnky, vmíchejte odkapaný hrášek, drobně pokrájenou kapii a naplňte otvor v mase.
Maso uzavřete jehlou na masové závitky, kýtu osolte a opečte na másle (2 lžíce másla odložte). Pak maso podlijte vývarem, přidejte rozmarýn a pečte v troubě doměkka.
Asi čtvrt hodiny před dohotovením vmíchejte do šťávy mouku rozetřenou se 2 lžícemi změklého másla.