U grilovaných ryb můžete ubrat koření, a naopak dodat rafinovanou chuť s přispěním bylinek. Můžete použít sušené stejně jako čerstvé. Doma si snadno připravíte i bylinkové oleje. Stačí kvalitní olej, bylinky, vše promíchat a nechat dva týdny stát.
Ingredience: 4 porce
4 ryby
2 citrony
2 snítky rozmarýnu
olivový olej
sůl
pepř
Postup:
Jeden citron nakrájejte na plátky, z druhého vymačkejte šťávu. Ryby osolte a opepřete. Pak je bohatě pokapejte citronovou šťávou, vetřete ji také dovnitř ryby. Do každé pak dejte ještě plátky citronu s lístky rozmarýnu. Nakonec ryby pokapejte olejem.
Vyskládejte je na gril a pečte z každé strany dozlatova. Servírujte s čerstvým citronem.
Příprava: 45 min
Cena/porce: 120 Kč