Nic není lepšího než domácí pizza s čerstvými rajčaty, mozzarellou a bazalkou.
Suroviny:
1 balení listového těsta
2 velká červená rajčata
10 žlutých cherry rajčátek
1 plechovka rajčatového suga
1 lžíce koření na pizzu
2 mozzarelly
8 plátků sušené nebo klasické šunky
sůl, pepř
bazalka
1 vejce
Postup:
Těsto na pizzu si rozválejte na plech a potřete ho rajčatovým sugem. To osolte, opepřete a přidejte koření na pizzu.
Na sugo naservírujte sušenou nebo klasickou šunku a natrhejte na ni mozzarellu a přidejte na plátky nakrájená velká rajčata. Poté si rozpůlte cherry rajčátka a také je přidejte na pizzu.
Zapněte si troubu a dejte ji předehřát na 190 °C.
Okraje pizzy přehněte, aby vám náplň nevytékala ven. Poté je potřete rozšlehaným vejcem.
Pizzu pečte přibližně 25 až 30 minut, dokud její okraje nebudou krásně zlatavé.
Před podáváním dozdobte lístky čerstvé bazalky.
Ty jo, tak tohle vypadá fakt dobře! Už jsem měla dlouho chuť na nějakou novou pizzu, jdu to zkusit.
Pizza z listového těsta je nádherný nápad, moc se těším, až ji vyzkouším! Díky za podrobný návod.
Zajímavý nápad, určitě to vyzkouším doma, děti budou nadšené. Díky za tip!
Fakt bomba recept, zkusim to o vikendu. Pizza s mozzarellou je moje nejoblibenejsi!
To vypadá skvěle! Miluju pizzu z listovýho těsta, rozhodně to vyzkouším. Díky za inspiraci!