Suroviny:
hotové těsto na pizzu
kečup
salám, šunka nebo slanina
tvrdý sýr
1 vejce
mák, sezam a lněné semínko
Postup: Z těsta vyválíme dva malé obdélníky, o rozměrech asi 30x20cm. Jeden pomažeme kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem. Pak na plát rozložíme plátky salámů a přiklopíme druhým plátem.
Upravíme, abychom měli kraje vrchního plátu u krajů spodního plátu, lehce přimáčkneme a ihned krájíme na proužky silné asi 1 – 1,5 cm.
Po nakrájení proužky klademe na plech, stáčíme je do tzv. kroucánků vedle sebe. Necháme přikryté utěrkou, kynout asi 20 min., pak je pomažeme rozkvedlaným vajíčkem, dle chuti posypeme semínky a dáme péct na 170°C asi 15 – 20 min.
.