Klasické šneky z listového těsta známe všichni, ale pizza šneky jste možná ještě nevyzkoušeli.
Ingredience:
1 balení těsta na pizzu
150 g pikantního salámu
5 lžic kečupu
5 stroužků česneku
10 plátků eidamu
2 vajíčka
čerstvá petrželka
Postup:
Těsto na pizzu rozválejte na velký plát. Potřete ho kečupem smíchaným se 2 stroužky česneku. Dále na pizzu poklaďte kolečka salámu a plátkového sýru. Zbylé stroužky česneku nakrájejte na kostičky nebo slabší plátky a rovněž je rovnoměrně rozmístěte na pizzu.
Troubu předehřejte na 185 °C. Nyní rozválené těsto nakrájejte na silnější plátky. Každý z nich stočte do klubíčka, aby vám vznikl krásný šnek. Vystelte plech pečicím papírem a šneky na něj vyskládejte.
Každý potřete rozšlehaným vejcem.
Dejte je zapéct do trouby na 20 až 25 minut. Jakmile vychladnou, posypejte je čerstvou nasekanou petrželkou a můžete podávat. Dobrou chuť!