Voňavá italská specialita, kde se dokonale propojí chutě mozzarelly, gorgonzoly a parmazánu. Křupavé těsto, rajčatový základ a směs tří druhů sýra vytvoří nezaměnitelnou kombinaci, kterou si zamilujete.
Ingredience:
● 250 g hladké mouky
● 150 ml vody
● 1 lžíce olivového oleje
● 5 g droždí
● 100 g mozzarelly
● 50 g gorgonzoly
● 50 g parmazánu
● rajčatový základ
● špetka soli
Postup:
Z mouky, vody, oleje, droždí a soli vypracujte hladké těsto a nechte ho alespoň 60 minut kynout. Poté těsto rozválejte a položte na plech vyložený pečicím papírem.
Potřete rajčatovým základem, rovnoměrně rozložte kousky mozzarelly a gorgonzoly a posypte strouhaným parmazánem. Pečte v troubě vyhřáté na 220 °C asi 12 minut, dokud těsto nezezlátne a sýr se krásně nerozpustí.
Příprava: 90 min
Cena: 140 Kč
Pizza se třemi druhy sýra zní fantasticky! Miluji experimentování s chutěmi a tahle kombinace sýru má určitě něco do sebe. Skvělý tip na rychlou a chutnou večeři.