Pizza quattro formaggi (čtěte kvatro formádži) skvěle chutná teplá i vychladlá.
Ingredience:
1 těsto na pizzu
100 g ricotty
100 g nastrouhaného eidamu
100 g mozzarely
4 lžíce mascarpone
čerstvá bazalka
Postup:
Vystelte si plech pečicím papírem.
Těsto si rozválejte do kruhu a přeneste ho na pečicí papír.
Na spodek pizzy rozetřete mascarpone.
Na něj přidejte natrhanou mozzarellu a nastrouhaný eidam. Poté poklaďte také ricottu, nejlépe lžičkou, neboť je velmi měkká a lepila by se vám na prsty.
Pizzu pečte v troubě na cca 180 °C přibližně 25 až 30 minut. Až bude na povrchu krásně zlatavá, máte hotovo.
Nakonec ji ozdobte lístky čerstvé bazalky.
Zajímavý recept, jen mi tam chybí nějaké ty pikantní ingredience. Ale co, zkusím to takhle a uvidíme.
Ja nejsem moc na sýry, ale ti co to maj radi, tak to bude pro ně bomba. Vypadá to dobře.
Fakt dobrý tip, třeba si to i zkusim udělat. Jen nevim jestli najdu čas. 😀
Ahoj, zkoušela jsem udělat tu pizzu a byla fakt úžasná. Jen jsem použila trochu víc eidamu, protože mi to tak chutná víc.
No jo, ale ja mám nejradši když je na pizze parmezán. Tohle bude asi moc sladký s tím vším sýrem.