Ochutnejte tu pravou Itálii u vás doma.
Na těsto:
3 lžíce olivového oleje
250 ml vlažné vody
2 lžíce světlého piva
30 g droždí
špetka soli
400 g hladké mouky
Náplň:
2 stroužky česneku
1 plechovka rajčat
2 lžičky sušeného oregana
150 g mozzarelly
Postup:
Smíchejte vlažnou vodu, olej, pivo a rozdrobené droždí. Přidejte sůl a po lžících přidávejte mouku.
Vypracujte hladké těsto. To poté nechte den odležet. Druhý den těsto rozválejte na plech vystlaný pečicím papírem do oválu či kruhu.
Na něj pak poklaďte rajčata nakrájená na kostičky i se šťávou a bohatě zasypejte oreganem.
Poté přideje česnek nakrájený na plátky a nakrájenou mozzarellu. Pizzu pečte v troubě na 200 °C po dobu patnácti až dvaceti minut.
Náš tip:
Trocha chilli žádné pizze nikdy neuškodí.