Domácí pizza s kuřecím masem je výborný oběd nebo večeře pro celou rodinu.
Suroviny
Na náplň – 150 g rajského protlaku – 2 vykostěná kuřecí prsa – 150 g čedaru – 2 pórky – 1 cibule – sůl, pepř – olivový olej
Na těsto – 200 g hladké mouky – 1 lžíce olivového oleje – 1 lžička cukru – 120 ml vody – 1 lžička soli – špetka pepře – 1 pytlík sušeného droždí
Postup
1. Kuřecí prsa nakrájejte na nudličky, osolte, opepřete a krátce opečte na pánvi s troškou oleje.
2. Z mouky, sušeného droždí, soli, cukru, olivového oleje a vody uhněťte těsto a nechte ho na teplém místě kynout asi 80 minut. Pak těsto rozválejte do kruhu a přendejte ho na plech vystlaný pečicím papírem.
3. Pizzu potřete protlakem, rozložte na ni kuřecího maso, najemno nakrájený pórek a cibuli a vše posypte nastrouhaným čedarem.
4. Pečte v troubě vyhřáté na 220 ºC asi 20 minut.