Suroviny: 1/8 základního těsta na pizzu 100 g mascarpone 1 stroužek česneku sůl hrst sušených hříbků 6 žampionů 2 lžíce olivového oleje 1 lžička lístků tymiánu parmazán rukola
Postup: Sušené houby vložíme do mističky, zalijeme je vroucí vodou a necháme chvíli máčet, aby změkly.
Pak je slijeme a vymačkáme z nich vodu. Mascarpone smícháme s prolisovaným česnekem a osolíme. Žampiony nakrájíme na plátky a začneme je opékat v pánvi na olivovém oleji. Jakmile změknou, přidáme k nim sušené hříbky.
Promícháme, vsypeme tymián, osolíme a stáhneme z plotny. Vyválené těsto na pizzu potřeme ochuceným mascarpone a rozprostřeme na něj houby. Dáme péct do trouby rozehřáté na maximum nebo zamrazit. Po upečení ještě pizzu posypeme hoblinkami parmazánu a ozdobíme třeba rukolou..