Suroviny:
330 g chlebové hladké mouky
200 ml vody
lžíce olivového oleje
sůl
Náplň:
350 g libového mletého jehněčího nebo hovězího masa
2 rajčata
1 cibule
2 stroužky česneku
1 zelená paprika
1 červená paprika
½ lžičky chilli koření
1 lžíce rajčatové pasty
1 lžíce paprikové pasty
hrst hladkolisté petržele
½ lžičky mleté sladké papriky
sůl
pepř
Suroviny:
Promíchejte v míse vodu s olejem a solí. Pak zapracujte mouku. Těsto rozdělte na 6 dílů, vytvarujte je do koulí a nechte 20 minut odpočívat.
Mezitím si připravte náplň. Cibuli, papriky, rajčata, česnek a chilli papričku nasekejte nadrobno. Směs přesuňte do mísy, přidejte k ní mleté maso, rajčatovou a paprikovou pastu, petrželku, papriku, pepř a sůl a propracujte.
Troubu předehřejte na 230 °C a plechy vyložte papírem na pečení. Každou kouli těsta rozválejte na placku o průměru asi 25 cm. Na každou rozetřete náplň co nejvíc k okrajům a náplň přitlačte, aby se spojila s těstem.
Vložte do trouby a pečte 10 až 12 minut, až budou okraje křupavé. Hotové placky položte na tác a přikryjte je utěrkou, aby nevysychaly. Až budou udělané všechny, stočte je a podávejte.
Úžasný recept, ještě jsem nikdy neslyšela o Lahmacun, ale vypadá to, jako perfektní večeře. Určitě si to připravím na příští týden, když budu mít hosty. Díky za inspiraci!
Děkuji za tento recept! Jsem velký milovník lahmacunu a hledala jsem spolehlivý recept, abych si ho mohla připravit doma. Tento vypadá, že bude přesně to, co potřebuji.
to vypadá teda dobře, musím to zkusit udelat doma, jen doufam, ze to nejak půjde, s tim pečením v troubě 😀
Tento recept vypadá skvěle! Nemůžu se dočkat, až ho vyzkouším. Miluji experimentování s novými druhy pizzy, a Lachmacun je na mém seznamu už dlouho. Díky za sdílení.