Suroviny:
1 konzerva krájených rajčat
1 stroužek česneku
hrst bazalky,
sůl a pepř
1 balíček rozváleného listového těsta
1 lžíce lístků oregana
80 g moravského uzeného
1 mozzarella
hrst kukuřice
1 žlutá paprika
1 lžíce olivového oleje
Postup:
Rajčata dáme na 20 minut vykapat na cedník. Pak je promícháme s česnekem, bazalkou, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Rozválené těsto rozložíme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme ho připravenou rajčatovou směsí. Posypeme podle chuti oreganem. Poklademe natrhaným moravským uzeným, posypeme mozzarellou, kukuřicí a paprikou.
Pokapeme olejem a pečeme asi 15 minut dozlatova. Po vychladnutí krájíme na díly a zabalíme.
cca 6 – 8 kusů
snadné
do 30 min