Špekáčky plněné cibulí se zeleninou a naložené v pivním nálevu mají ten správný říz. Podávejte je s pečivem.
Potřebujete:
✿ 7 špekáčků
✿ ½ červené papriky
✿ 2 cibule
✿ 4 stroužky česneku
✿ 4 feferonky nebo beraní rohy
Nálev:
✿ 2 lžíce octa
✿ 50 ml vody
✿ 2 bobkové listy
✿ 4 kuličky nového koření
✿ 10 kuliček pepře
✿ 2 lžíce sladké chilli omáčky
✿ 250 ml piva
1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na půlkolečka, česnek na poloviny. Papriku omyjte, zbavte jádřince a nakrájejte na proužky. Špekáčky oloupejte, podélně nakrojte a naplňte částí cibule, papriky a česneku.
2. Pivo smíchejte s vodou a octem, přidejte koření a 3–4 minuty zvolna povařte. Odstavte z tepla a vmíchejte ještě sladkou chilli omáčku.
3. Na dno sklenice vložte cibuli, feferonku, papriku, špekáčky a vrstvy opakujte. Nakonec vše zalijte horkým pivním nálevem, sklenici uzavřete a nechte v chladu asi 5 dní rozležet.
Hele, já moc vařit neumim, ale tenhle recept nezní vůbec špatně, tak si to asi zkusim. Utopenci s pivem, kdo by to nechtěl zkusit?
Tyjo, úplně vidim tyhle utopence na té zahradě. To by chtělo vyzkoušet! Plus ten nálev z piva, co víc si přát. A pak hned cestování na čerstvej vzduch, hahaha!
Tohle vypadá jako skvělý recept pro letní grilovačky v Brně! Už mám chuť to vyzkoušet a udělat si pořádný piknik s kamarády.