Jednoduchý a levný recept na slané pohoštění, které přijde vhod nejen k pivu a vínu.
Potřebujete:
✿ 400 g hladké mouky
✿ 100 g tuku
✿ 1 lžičku cukru
✿ 200–220 ml vlažného piva
✿ 1 žloutek
✿ 1/2 kostky droždí
✿ 1/2 lžičky soli
✿ 1 bílek na potření
Posyp:
✿ mák
✿ hrubozrnnou sůl
✿ sezamová semínka nebo kmín
1. Mouku nasypejte do mísy a udělejte v ní důlek. Do něj rozdrobte droždí, cukr a zalijte částí vlažného piva. Zaprašte moukou a nechte vzejít kvásek.
2. Pak přidejte tuk, sůl, pepř, zbylé pivo, vypracujte těsto a nechte ho asi půl hodiny kynout. Po vykynutí těsto znovu propracujte, rozdělte na menší kousky a z nich tvořte tyčky (nebo preclíky).
3. Tyčky klaďte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je rozšlehaným bílkem a posypejte hrubou solí, sezamovým semínkem, kmínem nebo mákem. Pečte v troubě při 180 °C asi 15 minut.
Skvělý recept! Miluju, když se dají udělat tako levně a chutně domácí pochutiny. To bude hit na každé zahradní slavnosti.
Tohle je super nápad! Recept je jednoduchý, tak se určitě pustím do pečení. Už se těším, až jim na večírku všem udělám radost.
Wow, tohle vypadá fakt dobře! Určitě to zkusím na příští večírek s kámoškama. Už teď mi tečou sliny, když si představím ty křupavý tyčinky s pivem.