Suroviny:
1 l kuřecího vývaru
2 lžíce másla
250 ml černého piva
200 g strouhaného čedaru
4 lžíce světlé jíšky
2 stroužky česneku
1 lžička čerstvě umletého pepře
sůl
Postup:
V hrnci nechte na másle rozvonět česnek. Poté přilijte vývar a pivo a vše promíchejte.
Když se tekutý základ ohřeje, přidejte jíšku. Za stálého míchání přiveďte polévku k varu, snižte plamen a nechte probublávat ještě kolem 10 minut.
Nakonec přidejte sýr a nechte ho za stálého míchání zcela rozpustit. Polévku ihned podávejte.
Náš tip:
Můžete ji ozdobit i osmaženou slaninou, krutony z chleba a bylinkami.
Doba přípravy: 30 min
Cena za 1 porci: 15 Kč