Pivní marináda s bylinkami
Suroviny: 2 stroužky česneku 1 půlka citronu 1 sklenice piva Krušovice Královská 12 1 cibule půl sklenice olivového oleje bobkový list a tymián
Postup: Střední cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Tymián a bobkový list nasekáme. Cibuli, česnek a bylinky zalijeme půlkou vymačkaného citronu, olivovým olejem a pivem s výraznou chmelovou chutí. Vše promícháme a do marinády vložíme plátky masa.
Nádobku přikryjeme a necháme na pár hodin v lednici. Pivní marináda dodá vepřovému masu výbornou chuť.
Medová s kapkou piva
Suroviny: 100 ml piva Krušovice Královská 12 100 ml sójové omáčky 75 g medu 2 stroužky česneku 1 větvička rozmarýnu 1 lžička sladké papriky
Postup: Do mísy nalijeme pivo, sójovou omáčku a med. Přisypeme prolisovaný česnek, najemno nakrájený rozmarýn a sladkou papriku. Promícháme, přidáme libovolné maso a důkladně marinádu vpracujeme do masa (například vepřového). Necháme uležet nejlépe přes noc.
.