Aby maso mělo ten správný říz, k tomu dopomůže tato pivní marináda. K její přípravě stačí jen dobré pivo a pár základních surovin.
Potřebujete:
✿ 70 ml světlého piva
✿ 1 cibuli
✿ 1 lžíci olivového oleje
✿ 1 lžící sójové omáčky
✿ 1 lžičku hořčice
✿ 1 lžičku chilli koření
✿ ½ lžičky cukru
✿ ½ lžičky soli
✿ pár kapek tabasca
1. V hlubší misce dobře rozmíchejte světlé pivo, sójovou omáčku, olej a hořčici. Cibuli oloupejte, nakrájejte ji nadrobno a přidejte do misky.
2. Do této směsi přisypte chilli koření, cukr, sůl a opět pořádně promíchejte. Nakonec do směsi přidejte pár kapek tabasca podle vlastní chuti a opět vše důkladně promíchejte.
3. Hotovou marinádu nechte v lednici alespoň půl hodiny odležet a pak ji použijte ideálně na marinování vepřové krkovice, žebírek a podobně. A k tomu ideálně sklenici piva.