Zmrzlinu připravíte nejsnadněji ve zmrzlinovači. Lecitin a guarovou gumu pořídíte v prodejnách se zdravou výživou.
Ingredience: 8 porcí
● 500 ml plnotučného mléka
● 250 ml smetany (40%)
● 200 g moučkového cukru
● 100 g nesolených pistácií
● ½ lžičky sójového lecitinu
● ½ lžičky guarové gumy
Postup:
Mléko smíchejte s celými pistáciemi a přiveďte k varu, vařte na mírném ohni 5 minut. Poté nechte 15 minut stát. Později rozmixujte tyčovým mixérem. Po vychladnutí sceďte přes plátno a důkladně vyždímejte. K pistáciovému základu přidejte moučkový cukr a prošlehejte.
Přidejte lecitin a guarovou gumu. Důkladně rozmíchejte. Přilejte smetanu a mírně promíchejte. V uzavřené nádobě uložte do mrazničky zchladit, občas zamíchejte, aby zmrzlina nenamrzala na okrajích nádoby a nedělala hrudky.
Předchlazenou směs před vlitím do zmrzlinového strojku prošlehejte v mixéru. Ve strojku se mrazí přibližně 20 až 35 min do konzistence kopečkové zmrzliny.
Příprava: 40 min
Cena za 1 porci: 20 Kč