Koláč může vypadat a chutnat doslova jako dort. Lehký tvarohový krém s ovocem ho povýší na vyšší stupeň.
Potřebujete:
5 vajec, 155 g cukr, sůl, 125 g polohrubé mouky, prášek do pečiva, 500 g různého ovoce (jahody, maliny, borůvky, ostružiny…), 200 g tvarohu, 100 g bílého jogurtu, 30 ml mléka, 1 vanilkový cukr
Postup:
Z bílků, 60 g cukru a špetky soli ušlehejte pevný sníh. Žloutky utřete s 65 g cukru a smíchejte s moukou prosátou s kypřicím práškem. Pak do směsi opatrně zamíchejte sníh a vymíchejte těsto.
Těsto rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 175 °C asi 20 minut. Ovoce přeberte a (kromě malin) opláchněte. Z tvarohu, jogurtu, mléka, 30 g cukru a vanilkového cukru utřete krém.
Upečený plát vyklopte na navlhčenou utěrku. Vychlazený koláč potřete krémem a obložte ovocem, případně můžete ozdobit lístky meduňky.