Nadýchaný a velmi chutný koláč krájejte a servírujte až po vychladnutí.
Potřebujete:
✿ 75 g mandlové mouky
✿ 15 g kokosové mouky
✿ 75 g mletého máku
✿ 6 vajec
✿ 1,5 lžičky kypřicího prášku
✿ špetku soli
✿ 1,5 lžičky mleté skořice
✿ 15 švestek
✿ máslo
1. Oddělte žloutky od bílků. Žloutky vyšlehejte do pěny, z bílků se špetkou soli vyšlehejte tuhý sníh. Na bílkový sníh nasypejte směs mandlové a kokosové mouky, čerstvě mletý mák, skořici a kypřicí prášek.
2. Navrch nalijte našlehané žloutky a vše opatrně a pomalu promíchejte, aby sníh co nejméně klesl, ale v těstě nezůstaly žmolky.
3. Těsto přendejte do dortové formy o průměru 23 cm vyložené pečicím papírem pomazaným máslem a poklaďte ho půlenými vypeckovanými švestkami. Koláč pečte v troubě vyhřáté na 170 °C 60 minut. Posypejte moučkovým cukrem a ozdobte švestkami a lístky meduňky.