Suroviny:
4 vejce
4 lžíce cukru
4 lžíce polohrubé mouky
½ balíčku kypřicího prášku
Na krém:
200 ml smetany ke šlehání
100 g bílé čokolády
250 g ovoce
Postup:
Nejprve si připravte korpus. Žloutky vyšlehejte s cukrem do nadýchané pěny a z bílků ušlehejte tuhý sníh. Do žloutkové směsi postupně přidávejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec lehce vmíchejte sníh.
Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 8 minut dozlatova. Ihned po upečení korpus překlopte na čistou látkovou utěrku, zarolujte a nechte vychladnout.
Bílou čokoládu společně se smetanou zahřívejte ve vodní lázni, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté vypněte plotnu a nechte směs zcela vychladnout.
Následně ji vyšlehejte do nadýchaného krému, tím potřete piškotový korpus, poklaďte ho ovocem a pevně zarolujte.
Tip!
Korpus můžete namazat ovocnou zavařeninou.
Roláda s ovocem zní fantasticky, určitě to ozvláštnim kousek čerstvým mangem. Už vidim, jak se na to rodina těší!
Já teda nejsem moc šikovná na pečení, ale tohle vypadá fakt jednoduše. Asi to dneska zkusím, ale budu potřebovat víc ovoce, aby to bylo i zdravé 🙂
Super recept! Už dlouho jsem hledala něco rychlého a snadného. A navíc miluju bílou čokoládu, takže to bude pecka!
Hmm, to zní fakt dobře. Tu roládu určitě zkusím udělat o víkendu. Ráda bych tam přidala jahody, ty mám ve sladkostech nejradši!