Jemná a nadýchaná roláda s meruňkovým krémem je slavnostní dezert, který ocení všechny generace.
Suroviny
Na těsto – 140 g krupicového cukru – 150 g hladké mouky – 6 vajec – moučkový cukr na posypání – pečicí papír
Na náplň – 500 ml mléka – 2 vanilkové pudinky – 120 g krupicového cukru – 100 g másla – 200 g meruněk
Postup
1. Vejce vyšlehejte s cukrem. Nejprve šlehejte asi 5 minut v horké vodní lázni a poté asi 5 minut mimo vodní lázeň, dokud není hmota hustá. Nakonec vmíchejte hladkou mouku.
Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 8 minut v troubě vyhřáté na 200 °C.
2. Upečený korpus ihned otočte na pomoučenou utěrku a nechte vychladnout. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvařte hustý krém. Uvařený pudink nechte vystydnout. Pak ho rozšlehejte a postupně do něj zašlehejte rozměklé máslo nakrájené na kousky.
3. Z vychladlého korpusu opatrně strhněte pečicí papír. Potřete ho krémem a na něj rozložte nakrájené meruňky. Stočte roládu a dejte ji do lednice zatuhnout.
4. Před podáváním posypte roládu moučkovým cukrem.