Nadýchaná piškotová roláda s pudinkovým jahodovým krémem je výborný dezert.
Suroviny
Na těsto – 5 vajec – 5 lžic pískového cukru – 5 lžic polohrubé mouky – pečicí papír
Na náplň – 500 ml mléka – 1 lžíce škrobové moučky – 1 jahodový pudink – 250 g másla – 350 g jahod – 250 g moučkového cukru – 2 lžíce strouhaného kokosu
Postup
1. Z vajec, cukru a mouky ušlehejte těsto, nalijte ho na plech vystlaný pečicím papírem a pečte asi 10 minut v troubě vyhřáté na 200 ºC. Po upečení těsto překlopte na vlhkou utěrku, sundejte pečicí papír a srolujte.
2. Z mléka, pudinku a moučky uvařte pudink. Po vychladnutí zašlehejte máslo a cukr a vmíchejte asi 200 g rozmixovaných jahod.
3. Vychladlou roládu potřete dvěma třetinami krému, poklaďte pokrájenými jahodami a stočte. Povrch potřete zbytkem krému a posypte kokosem. Dejte ztuhnout do lednice.