Tento lehký moučník můžete různě vylepšovat. Místo části mouky můžete přidat trochu mletých ořechů nebo mletého máku. Na plnění se hodí tvaroh, mascarpone i krém z vanilkového pudinku.
Ingredience na 1 roládu:
Na těsto:
● 100 g hladké mouky
● 1 lžíce kakaa
● 80 g krupicového cukru
● 1 vanilkový cukr
● 1 lžička prášku do pečiva
● 3 vejce
Na dohotovení:
● 500 g zakysané smetany
● 100 g hořké čokolády
● 2 lžíce moučkového cukru
● čokoláda na zdobení
● hrst kandovaných třešní
Postup:
Žloutky utřete s vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušlehejte lesklý a tuhý sníh. Zapracujte ho do žloutkové směsi. Pak opatrně přidávejte mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva.
Hotové těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. Dejte do trouby předehřáté na 180 0C a pečte asi 12 minut. Na pracovní plochu dejte čistou utěrku. Překlopte na ni upečené těsto a pak z něho opatrně stáhněte pečicí papír.
Zabalte do utěrky a nechte vychladnout. Mezitím nechte ve vodní lázni rozpustit bílou čokoládu. Poté vmíchejte zakysanou smetanu. Trochu krému odeberte a nechte na zdobení.
Roládu rozviňte, naneste na ni krém, přidejte dvě třetiny třešní a opatrně zatočte. Zbylým krémem ozdobte roládu, přidejte hoblinky čokolády a třešně. Roládu dejte do chladu.
Příprava: 60 min
Cena za 1 roládu: 120 Kč
Musím říct, že tento recept mě opravdu zaujal. Kombinace mascarpone a vanilkového pudinku zní neodolatelně!
Wow, už jsem tu roládu dělala a fakt chutná skvěle! S oříškama je to boží!