Lehký moučník můžete různě vylepšovat. Místo části mouky lze přidat mleté ořechy. Na plnění se hodí tvaroh, mascarpone i krém z vanilkového pudinku.
Ingredience: na 1 roládu
Na těsto:
● 100 g hladké mouky
● 1 lžíce kakaa
● 80 g krupicového cukru
● 1 vanilkový cukr
● 1 lžička prášku do pečiva
● 3 vejce
Na těsto:
● 500 g zakysané smetany
● 100 g hořké čokolády
● 2 lžíce moučkového cukru
● čokoláda na zdobení
● hrst kandovaných třešní
Postup:
Žloutky utřete s vanilkovým cukrem do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušlehejte tuhý sníh. Zapracujte ho do žloutkové směsi. Přidávejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. Hotové těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem. V troubě na 180 0C pečte asi 12 min.
Na pracovní plochu dejte čistou utěrku. Překlopte na ni upečené těsto a pak z něho stáhněte pečicí papír. Zabalte do utěrky a nechte vychladnout. Mezitím nechte ve vodní lázni rozpustit bílou čokoládu.
Pak vmíchejte zakysanou smetanu. Trochu krému odeberte na zdobení. Roládu rozviňte, naneste krém, přidejte dvě třetiny třešní a zatočte. Zbylým krémem ozdobte roládu, přidejte čokoládu a třešně.
Příprava: 60 min
Cena za 1 roládu: 120 Kč