Ideální recept, když máte v lednici šňůru buřtů.
Ingredience:
1 kg hladké mouky
1 kostka kvasnic
250 ml mléka (dle potřeby)
sůl a cukr do kvásku
tuk na smažení
1 vejce
8 buřtů
1 cibule
Postup:
Připravíme si kvásek. Do mléka nadrobíme kvasnice, přidáme špetku soli a dvě špetky cukru. Pak přidáme mouku a vypracujeme těsto, mléko přilé váme dle potřeby. Těsto necháme vykynout.
Nakrájíme oloupanou cibuli a necháme ji na tuku zesklovatět, pak přidáme nadrobno nakrájené oloupané buřty.
Z těsta vyválíme placky, které rozkrájíme na obdélníčky a naplníme je buřtovou směsí. Plech vyložíme pečicím papírem a jednotlivé pirohy, dobře uzavřené, pokládáme na plech.
Než je dáme péct, ještě je potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme třeba kmínem a pečeme dozlatova.