Suroviny:
1 lilek
300 g cherry rajčat
2 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
1 řapík celeru
2 stroužky česneku
2 lžičky chilli
2 plechovky sekaných rajčat
30 g kaparů
50 g oliv
2 snítky tymiánu
sůl
pepř
Postup:
Lilek omyjte a nakrájejte na kostičky. Společně s rozpůlenými cherry rajčaty ho vložte na plech, zakápněte lžící olivového oleje a vložte do trouby předehřáté na 160 °C. Pečte asi 30 minut.
V hluboké pánvi rozpalte zbytek oleje a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a řapíkatý celer. Jakmile vše změkne, prolisujte do pánve česnek a vše zalijte sekanými rajčaty z plechovky.
Přidejte snítku tymiánu, kapary a nakrájené olivy bez pecek. Směs osolte, opepřete a ochuťte drcenými chilli papričkami.
Za občasného míchání ji zahřívejte asi 10 minut. Poté do ní přimíchejte upečený lilek s cherry rajčaty a vše společně vařte dalších 5 minut.
Tuto pikantní směs můžete podávat na opečeném chlebu nebo ji použít jako omáčku k těstovinám. V tomto případě se nejlépe hodí krátké těstoviny, jako jsou penne nebo rigatoni.
Tip!
Můžete použít jakoukoli zeleninu, kterou máte po ruce.
Pecka recept! Připomíná mi něco, co jsem jedla v Itálii. Zajímá mě, jak to bude chutnat s těstovinama. Díky za sdílení!
Tento recept je přesně to, co jsem hledala! Miluju pikantní jídla a navíc v kombinaci s neobvyklými ingrediencemi jako kapary. To musím vyzkoušet!
Tohle je super způsob, jak využít zeleninu, co už mám doma! Musím vyzkoušet ten trik s kaparama, nikdy jsem to takhle nedělala.
Tohle vypadá skvěle! Určitě to zkusím uvařit doma, ale přidám trochu více česneku, protože ten miluju. Díky za inspiraci!