Suroviny:
5 červených cibulí
2 lžíce vinného octa
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
1 chilli paprička
1 lžíce balsamica
1 lžíce třtinového cukru
snítka rozmarýnu
snítka tymiánu
sůl
pepř
Postup:
V pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Cibuli nakrájejte nadrobno, vhoďte ji do pánve, a jakmile zesklovatí, přidejte k ní vinný ocet, třtinový cukr, balsamico, nadrobno nakrájenou chilli papričku a bylinky.
Vše osolte a opepřete podle chuti. Za občasného míchání cibuli na nízkém plameni opékejte, dokud nezkaramelizuje a neodpaří se přebytečná tekutina.
Ještě horkou cibulovou směs rozdělte do zavařovacích sklenic a uzavřete je. Tato pikantní zavařenina se skvěle hodí jako doplněk k sýrům nebo k pečenému masu.
Tip!
Zkuste do zavařeniny přidat lžíci švestkových povidel.
Člověk se pořád učí něco nového. Pikantní zavařenina s chilli a balsamicem? To musím vyzkoušet k mému oblíbenýmu pečenýmu masu!
Hej, tuhle zavařeninu musím zkusit! Cestování mi dalo lásku k neobvyklým chutím. Tahle kombinace s chilli a balsamicem zní parádně!