V jednoduchosti je kouzlo. Říká se jim spaghetti aglio e olio a patří k ikonickým italským pokrmům.
Ingredience:
200 g špaget
4 stroužky česneku
60 ml olivového oleje
1/2 lžičky chilli vloček
sůl
čerstvě mletý černý pepř
čerstvá petržel
strouhaný parmazán
Postup:
V osolené vodě vařte špagety podle návodu (8–10 minut), poté sceďte a ponechte si trochu vody z vaření stranou.
Na pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte nakrájený česnek a smažte 2–3 minuty, dokud nebude mít česnek krásnou zlatohnědou barvu. Přidejte chilli vločky a krátce orestujte.
Do pánve vhoďte scezené špagety a promíchejte je s česnekovým olejem a trochou vody z vaření. Osolte, opepřete.
Na talíři dozdobte pokrm čerstvými nasekanými bylinkami.
Tahle italská klasika nikdy nezklame. Filmové večery si bez nich už ani nedovedu představit!
Špagety aglio e olio jsou klasika, mám je ve svém kuchařském arzenálu už roky. Skvělý recept, vždy spolehlivě zachrání večeři na poslední chvíli.
Tohle je důkaz, že v jednoduchosti je skutečně krása. Ingredience mám skoro všechny doma, už se těším, až to vyzkouším. Díky za inspo!
Takovýhle recepty mám ráda. Dohromady to je tak rychlý, že si to mohu klidně uvařit, než jdu do školy. Špagety miluju!