Tento recept si zamilují všichni, které už nudí klasická rizota.
Příprava: 35 minut
Náročnost: **
Cena za porci: 24 Kč
Suroviny na 4 porce
– 100 g jasmínové rýže
– 500 g kuřecího masa (prsa)
– 2 stroužky česneku
– bobkový list
– 1 červená paprika
– olivový olej
– 2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce vinného octa
– 1 lžíce tmavého třtinového cukru
– 2 lžíce vývaru
– 1 lžička kukuřičného škrobu
– sůl, pepř
Postup
1. Maso očistěte a dejte do hrnce. Přidejte utřený česnek a bobkový list a zalijte vodou. Vařte 15 minut. Maso vyndejte a nakrájejte.
2. Na pánvi zprudka osmahněte pokrájenou papriku. Plamen stáhněte a restujte do změknutí. Vmíchejte uvařenou rýži a odstavte. Osolte a opepřete.
3. Sójovou omáčku ušlehejte s vinným octem, cukrem, vývarem a škrobem. Omáčku přelijte přes kuřecí směs a servírujte.