Chcete si zpestřit vaše oblíbené hranolky? Zkuste náš tip.
Ingredience:
1 kg brambor
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 lžička nastrouhaného zázvoru
1–2 červené chilli papričky
4 lžíce kečupu
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce jablečného octa
2 lžíce medu nebo cukru
120 ml vody
1 lžička kukuřičného škrobu + 1 lžíce vody
2 ks jarní cibulky
sezam
sůl
Postup:
Brambory, omyjte, osušte a nakrájejte na hranolky.
Hranolky usmažte dokřupava.
Na pánvi rozehřejte olej, krátce orestujte česnek, zázvor a chilli.
Přidejte kečup, sójovou omáčku, ocet, med a vodu; promíchejte. Přilijte škrob rozmíchaný ve vodě a míchejte do zhoustnutí.
Vmíchejte hranolky, obalte je v omáčce, případně dosolte.
Posypejte jarní cibulkou a sezamem a ihned podávejte.