Tuhle lahůdku mají na jídelním lístku i ty nejvyhlášenější restaurace. Nebojte se, příprava není složitá a výsledek vám prostě učaruje.
Ingredience:
1,5 l kuřecího vývaru (může být i z kostky)
200 g libového vepřového
1 malá konzerva bambusových výhonků
1 hrst sušených hub jidášovo ucho
1 hrst sušených hub šitake
1 menší pórek
1 střední mrkev
3 cm zázvoru
vejce
4 lžíce škrobové moučky
pikantní chilli omáčka
sójová omáčka
1 konzerva rajského protlaku
tmavý třtinový cukr
olej
pepř
sůl
Postup:
Houby propláchněte a zalijte vlažnou vodou. Maso, bambusové výhonky, zázvor a mrkev nasekejte nadrobno. Když houby změknou, nasekejte i je. Pórek nakrájejte na plátky. Ve woku či pánvi rozpalte olej. Nejdřív rychle orestujte zázvor, pak přidejte maso.
Když zbělá, vhoďte mrkev, výhonky a nakonec houby. Vše zalijte vývarem, vmíchejte protlak. Tři lžíce sójové omáčky a podle chuti chilli omáčku. V troše vody rozmíchejte moučku. Za stálého míchání ji vlijte do polévky.
Když zhoustne, rozmíchejte ve vodě vejce a i to vlijte do polévky. Na závěr nasypejte do woku pokrájený pórek. Dle chuti polévku přislaďte třtinovým cukrem. Kyselou chuť dodá protlak.
Doba přípravy: 20 min
Cena: 100 Kč
Miluju sladkokyselé chutě! A když můžu tuhle dobrodružnou polévku zkusit doma, je to ideální. Hned si jdu sepsat, co všechno potřebuju.
Jéé, pikantní sladkokyselá polévka zní fakt lákavě! Musím ji určitě vyzkoušet s mým oblíbeným filmem. Bude to skvělý večer!