Jídlo oblíbené hlavně v Izraeli a severních zemích Afriky si zamilujete i vy. Chuť pálivé klobásy s paprikou je totiž jedinečná!
Ingredience: 3 vejce, 1 lžíce oleje, 1 cibule, 100 g pikantní klobásy, 1 konzerva sekaných rajčat, 1 červená nebo žlutá paprika, 1 stroužek česneku, 2 lžíce rajského protlaku, 1 hrst nasekaného špenátu, mletý římský kmín, sůl, mleté chilli
Postup:Orestujte na pánvi cibuli s trochou oleje. Přisypejte papriku nakrájenou na proužky, nasekaný česnek a dochuťte římským kmínem, solí a chilli. Orestujte.
Rajčata z plechovky přidejte do směsi spolu s rajčatovým protlakem a klobásou nakrájenou na půlkolečka. Vařte asi 15 minut. Vmíchejte špenát a sůl.
Do směsi udělejte 3 důlky a vyklepněte do nich jednotlivá vajíčka. Pánev přikryjte pokličkou. Na mírném ohni pár minut vařte, dokud se bílky nezatáhnou.